Nordic Revenue Forum

Leading the industry leap to the next level. Suomen ensimmäinen HoReCa -tuottojohtamiseen erikoistunut tapahtuma.
Ota kontrolli ravintolan k-kirjaimista

Revenue Management, suomeksi tuottojohtaminen tai tuottojen optimointi, juurtaa lento- ja hotellialalta, mutta on viime vuosina ottanut jalansijaa myös ravintola-alalla. 

Hotellialalla tuottojohtaminen näkyy erityisesti hinnoittelussa, muistan keskusteltuani aiheesta alan kollegan kanssa, hän tokaisi, että tätähän me olemme tehneet jo 70-luvulla; silloin se oli nimellä Happy Hour!

Tässä piilee varmasti paljon totuutta. Uskon, että monissa ravintoloissa on käytössä tuottojohtamisen elementtejä, kuten erilainen hinnoittelu eri aikoina, mutta ilman suunnitelmallisuutta ja strategiaa tai tilastoja, joihin päätökset perustuvat.

Perinteisesti ravintola-ala on keskittynyt kulunäkökulmaan esimerkiksi tarjonnan ja hinnoittelun ollessa kyseessä, mutta ei ole huomioinut markkinavoimia. Tuottojohtamisen teorian avulla kehitetään tavat, joilla voidaan ottaa kontrolli kysynnästä ja hinnoittelusta liikevaihdon optimoimiseksi - lopputuotoksena tuottojen maksimointi.

Alalla osataan ja tunnetaan hyvin kustannuspohjaiset avainluvut kuten katetuotto, tuottojohtamissa kontrolloidaan muita asioita, jotka myös alkavat K-kirjaimella:

Ota kontrolli ravintolan

Lue lisää...
Turku FOOD Tours
Seuraa meitä | Follow us
 

Löydä perille | Find your way

Nordic Revenue Forum 16th Nov 2018
Break Sokos Hotel Flamingo, 3rd floor
Osoite - Address
Tasetie 8, 01510, Vantaa
what3words
///suunnat.reseptit.tekstit